Corona Update april»

Gepubliceerd op 01-05-2020

Corona Update april 2020

Sinds 16 maart jl. hebben alle fitnessondernemers - met pijn in hun hart - de deuren moeten sluiten tot tenminste 28 april. Dat geldt ook voor ons centrum. We hebben alle begrip voor die maatregelen, want gezondheid gaat voor alles en is ons kostbaarste bezit. Dat is precies waar we ons als centrum samen met u iedere dag voor inzetten: gezonder, fitter en vitaler worden en blijven.

Uiteraard krijgen wij ook vragen met betrekking tot de betaling van abonnementsgelden. We hebben er alle begrip voor dat dit in de huidige situatie ook de nodige vragen oproept. 

Heb ik als lid van Sporthelden recht op compensatie?
Een logische en terechte vraag in deze uitzonderlijke tijden. Uit de informatie die wij van NL Actief, de overkoepelende brancheorganisatie voor ondernemers in het sport- en bewegingsbedrijf, hebben ontvangen, is het antwoord simpelweg: nee. Het opschorten van betaling/ontbinding van een abonnement kan alleen wanneer een bedrijf een wanprestatie pleegt, in dit geval is er sprake van overmacht.

Dit vraagt om een uitleg.
Nederland - en in het bijzonder onze branche - verkeert in een ongekend uitzonderlijke situatie. Dat wij onze diensten niet kunnen aanbieden, komt door de ingrijpende overheidsmaatregel en vormt een overmachtssituatie. Bovendien was sporten in een sportclub - gelet op de richtlijnen van het RIVM - ondertussen onmogelijk geworden. Het opschorten van uw betalingsverplichting over de periode dat we gesloten zijn, zou bovendien desastreuze gevolgen hebben voor ons bedrijf. We vragen u dan ook vriendelijk om betalingen niet te storneren, omdat dat enkel in meer en hogere kosten resulteert. Kosten die we niet kunnen dragen in deze tijd waarin we ons bedrijf overeind proberen te houden. 

Gaan jullie dan ook niet compenseren?
Sporthelden zou Sporthelden niet zijn als we jullie niet ergens in tegemoet zouden komen. Natuurlijk zijn wij ons ervan bewust dat ondanks de enorme inspanning en het aanbod aan vervangende diensten, onze leden niet voor de volle 100% gebruik kunnen maken van hun abonnement. Ondanks dat dit een zeer complexe situatie voor ons allemaal is hebben wij daarom gekeken naar de mogelijkheden om toch een gepaste compensatie te bieden. Voor ons is daarbij de uitdaging om de balans te vinden tussen de continuïteit van onze club en een zo goed mogelijke oplossing voor jou als lid. Onze kosten lopen tijdens de sluiting gewoon door en ondanks dat de overheid regelingen heeft aangekondigd om getroffen bedrijven te steunen zal er naar verwachting slechts een (klein) deel gecompenseerd worden.

Dat gezegd hebbende, willen wij iedereen toch graag op een zo goed mogelijke manier gaan compenseren. Omdat we in gesprekken met onze leden hebben gemerkt dat er uiteenlopende wensen zijn, bieden wij daarom de volgende 4 opties aan: 

Optie 1 Help Sporthelden de Corona crisis door : 
wil jij het volledige team van Sporthelden steunen om door deze uitdagende periode heen te komen? Dan zie jij af van enige vorm van compensatie. Als dank voor jullie enorme loyaliteit zorgen wij na de Corona Crisis voor een leuk feestje bij ons op de club.

Optie 2 Compensatie abonnementsgeld: 
voor de periode van 1 april tot het einde van de verplichte sluitingsperiode bieden wij een compensatie van 50% van de abonnementsgelden. Compensatie van de contributie vindt plaats op het moment dat Sporthelden weer open is. Deze compensatie wordt verspreid over een periode van zes maanden.

Optie 3 Compensatie in bar tegoed: 
voor de periode vanaf april tot het einde van de verplichte sluitingsperiode storten wij per dag € 0,50 bar tegoed op jouw account. Met dit bar tegoed kun je tijdens openingsuren wat lekkers nuttigen aan de bar.

Optie 4 Gratis Introducé:
vanaf het moment dat Sporthelden weer open is kun jij 2 maanden lang 2 gratis introducés meenemen 

Het is noodzakelijk om je keuze zsm aan ons kenbaar te maken. Dit kan door een e-mail te sturen aan info@sport-helden.nl  

Wij hopen je hiermee tegemoet gekomen te zijn en vertrouwen erop dat we hier samen sterker uit komen!

Uw gezondheid en sportplezier staat bij ons altijd bovenaan. Wees dan ook voorzichtig, let goed op elkaar en help elkaar waar mogelijk.

Met vriendelijke groet,
Team Sporthelden

corona-01588331160.jpg